TACK FÖR TRE GRYMMA ÅR!

Scandinavian Outdoor Games 2015 är till ända och vi kan summera en festival som blev något av det blötaste som arrangerats på Lugnet i mannaminne. Men trots att regnet öste ner i stort sett hela helgen var det inget fel på humöret hos besökare, deltagare och tävlingsarrangörer – stort tack till alla er som tappert kämpade på trots motiga förhållanden!

Solsken på torget!

Vi tjuvstartade som bekant redan fredag kväll nere på Stora Torget och om helgen var regnig så var det en helt annan historia på fredagkvällen. Solen sken, torget var fullt av folk och aktiviteterna avlöste varandra. Först ut var Barnens Äventyrslopp som lockade många fler löpare än vi vågat hoppas på. Efter lite allmänt kökaos och nummerlappar som tog slut kunde barnen börja ge sig ut på banan som var fylld av spännande hinder. Härligt att se alla glada ungar som tog sig runt banan! Sedan var det dags för de äldre att ge sig ut på Merrell Urban Trail och DT-loppet. Mellan starterna bjöd Hagströmska Cykelgymnasiets elever på en grym show i Canyon Slopestyle Jam och visade varför svenska åkare ligger i absolut världsklass i freestyle MTB. Kvällen avslutades med Cannondale City MTB Race, ett tight, intensivt MTB-lopp på torget som bjöd på härlig action och riktigt snabba cyklister.

Scandinavian Outdoor Games på Stora Torget
Foto: Ivan Zavalov

Blött men glatt på Lugnet

Lördag och söndag ägnades åt tävlingar, clinics och prova-på-aktiviteter med Lugnetarenan som utgångspunkt. Det tävlades i Långa Lugnet, Stora Stöten Swimrun, Merrell Killer Hill Run, Dalarullen, Tough Race Supersprint, Canyon Enduro Sprint och Barnens MTB-lopp och arenan var full av glada, trötta, blöta och stolta tävlingsdeltagare!

Trots vädret kunde nästan alla clinics och turer genomföras som planerat. Drygt 350 personer var med på de drygt 30 clinics som anordnades under helgen i allt från parkour, studsmatta, longboard och slackline till mountainbike, klättring och obstacle race. Och med jämna mellanrum hördes glädjetjut från luften när någon flög över arenan i zip-linen eller firade sig ner för den 20 meter höga bergväggen.

Återigen, ett stort tack till alla er besökare, tävlingsdeltagare, funktionärer, tävlingsarrangörer, utställare och alla andra som hjälpte till att skapa en härlig helg, trots dåligt väder!

Fler bilder från helgen kommer om ett tag. Har ni egna bilder som ni delar på Instagram, tagga dem gärna med #scandinavianoutdoorgames!

Blött med glatt på Lugnet!
Foto: Ivan Zavalov

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE